Nico van Braam, voorzitter Zaanse Uitdaging

, , 18 juni 2019

Sinds 2016 ben ik verbonden aan de Zaanse Uitdaging en bekleed ik met trots de functie van voorzitter. Dat doe ik heel graag, omdat de Zaanse Uitdaging voor de Zaanse samenleving van groot belang is.
Waarom? Omdat je samenleven samen doet en niet alleen; je moet je verantwoording naar de samenleving nemen. Dat is bij mij met de paplepel ingegoten. Zeker met een terugtredende overheid is het van groot belang dat verenigingen en zorginstellingen geholpen worden. En dat doen wij op diverse manieren, met hulp van Zaanse ondernemers.

Een voorbeeld
Bij Choku Gym in Poelenburg is na bemiddeling van de Zaanse Uitdaging het dak opnieuw bedekt door de firma Patina en de bestrating opnieuw gedaan door de firma Sturm. Uiteraard zonder een rekening te sturen voor materiaal en mankracht! Voor meer voorbeelden zie hier.

Draagkracht
Draagkracht en erkenning van de Zaanse Uitdaging is van groot belang, zeker nu we na drie jaar hebben bewezen dat wij een belangrijke rol vervullen in de Zaanse samenleving. Blijvende betrokkenheid en financiële ondersteuning van gemeente Zaanstad is daarin onmisbaar. Die investering verdient de gemeente c.q. gemeenschap dubbel en dwars terug, gezien het jaarlijkse aantal matches dat in 2018 op 130 uitkwam. Bovendien geeft die gemeentelijke betrokkenheid een positief signaal naar de Zaanse ondernemers, dat hun inzet breed gewaardeerd wordt.

Betrokken ondernemen
Als ondernemer kunt u zich ook door middel van een donatie verbinden aan de Zaanse Uitdaging en daardoor invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Erg belangrijk als signaal naar uw personeel en naar toekomstige personeel. Steeds meer jonge werknemers vinden MVO namelijk een belangrijk gegeven bij het kiezen van een werkgever. Hier vindt u de mogelijkheden van donatie/sponsoring voor de Zaanse Uitdaging.

Laten we met z’n allen de Zaanse samenleving nog mooier maken!

Nico van Braam

www.zaanseuitdaging.nl
info@zaanseuitdaging.nl
of bel manager Bas Husslage: 06-24204792