Kinderboerderij Rooswijk – div zaken

Afgelopen jaar hielpen wij Kinderboerderij Rooswijk en de vrijwilligers op allerlei manieren vooruit. Dat gebeurde op basis van een noodroep: er zijn schulden, op het terrein ligt heel veel rommel, de hokken moeten echt vervangen worden, het water staat aan de lippen. Het is een voorbeeld van een complexe situatie, waar tal van ondernemers een steentje aan bij hebben gedragen. Samen kunnen we zoveel bereiken om de Zaanse samenleving sterker te maken!

Toen we in het begin ter plaatse kwamen liepen er 110 kippen en hanen rond, die overal poepten, veel te veel. Die moesten weg en konden terecht bij een boer. Vervolgens is met inzet van velen 20 kuub afval, 20 kuub hout en 10 kuub metaal verzameld en afgevoerd. We hebben Zaankanters voor Elkaar als adviseur aan de kinderboerderij gekoppeld voor een vrijwilligersbeleid. We hebben gezorgd dat het grootste deel van de schuld weggepoetst kan worden. We hebben bedrijven bereid gevonden (zie onder) om veel te betekenen. En nu er een nieuw bestuur is, kan de kinderboerderij weer op eigen benen staan.

De bedrijven

Veel dank gaat uit naar de hulp van talloze bedrijven en organisaties. Bouwbedrijf Van der Gragt voor de kosten van een 20 kuubs afvalcontainer. Bouwbedrijf Van Braam en Minnesma voor het doneren van een portocabin (3,5x10m) als nieuw hoofdgebouw. De Coogh funderingsherstel voor transport van de container naar de kinderboerderij. Aanvullend is Hornbach bereid om met materialen uit de winkel en eigen personeel de portocabin fraai te omtimmeren. Dat zal gebeuren op basis van een ontwerp van Maij Projects. Grond- weg en waterbouwbedrijf Afezo heeft ook veel betekend: van diverse betalingen (gaten vullen) voor energie en voer, beschikbaar stellen van personeel, maar ook voor tijdelijke opslag van de portocabin op het eigen terrein inclusief transport heen en voor verwijdering van afval. Opleiding Bouwmensen gaat het boerderijwinkeltje opknappen. En natuurlijk dank aan gemeente Zaanstad voor het meedenken op verschillende niveaus. En voor het leveren van acht harde werkers als onderdeel van hun Hart- en Zieldag. Een inzet die vergelijkbaar is met die van twaalf medewerkers van Multicraft Uitzendbureau, die een dag lang orde op zaken hebben gesteld. Dank ook nog aan Inserta Interieurbouw voor de vele uren hulp. En aan advocaat Guido Voss voor zijn advisering.

Kinderboerderij Rooswijk, veel succes met de verdere renovatie!

Scroll naar boven