Stichting Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ – watertank

Vraag:
Op de Buurttuin staan 21 moestuinbakken ter beschikking aan bewoners. Zij verbouwen hun eigen groenten en gewassen. Om de bakken water te geven halen de gebruikers met emmers water uit de Watering. Dit levert gevaarlijke situaties op vanwege het modderig en glad worden van de wal.

Wij willen een watertank (5000 liter) ingraven en een handpomp monteren zodat gebruikers op een veilige comfortabele manier water kunnen halen voor hun moestuinbak. Wij vragen financiële en technische ondersteuning bij de realisering van deze watervoorziening.

Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’
In Poelenburg, tussen alle flats en groen, is de Buurttuin een voorbeeld van hoe een tuin biologisch en duurzaam kan zijn, waar de buurt aan meehelpt en zorg voor draagt. Door het organiseren van educatieve en projecten zal er voor klein en groot iets te halen en te vinden zijn. Door de bruikleen van de moestuinbakken krijgen de mogelijkheid om hun eigen groente te verbouwen.
De Groene Oase is een unieke groene ontmoetingsplek op loopafstand van de woonwijk waar de diverse groepen buurtbewoners uit Poelenburg en Peldersveld elkaar (buiten, in het groen) kunnen ontmoeten en zelf activiteiten kunnen organiseren. Voor en door buurtbewoners

Scroll naar boven