Bergen werk verzet tijdens Hart- en Zieldag

12 juni 2018

Maar liefst 102 werknemers van Royal Duyvis Wiener B.V. (RDW) hielpen op vrijdag 1 juni twintig Zaanse maatschappelijke projecten. Het bedrijf uit Koog aan de Zaan verzet zo belangeloos bergen werk en deed dat al voor het achtste jaar in successie. Ook dit jaar hielp de Zaanse Uitdaging weer om de dag te organiseren.

Het gaat om een zeer grote diversiteit aan projecten. Onderstaand staan alle werkzaamheden genoemd, gerubriceerd naar thema: ouderen, boerderijen, tuinen en parken, jongeren en diversen.

Ouderen
Veertig bewoners van verzorgingshuis Saenden in Zaandam maakten een bustocht met een historische bus dankzij het NZH Vervoersmuseum en een vaartocht dankzij ’t Hoorntje uit Akersloot. Inclusief lunch van Lust Culinair Genieten. Allemaal gesponsord! Bij verzorgingshuis De Acht Staten in Wormerveer is een moestuintafel gemaakt van oude pallets, waar bewoners met een rolstoel onder kunnen rijden. Met bewoners van het Erasmushuis in Zaandam is onder andere koffie gedronken en gewandeld, er zijn plantjes geplant en rollators schoongemaakt. En in De Bloesem in Wormerveer is een werkruimte opgevrolijkt.

Boerderijen
Bij de Stichting Dierenzorg in Zaandam is 25 meter hekwerk vervangen. Op het terrein van buurtproject de Fronikboerderij, eveneens Zaandam, is een speciale pomp geïnstalleerd voor de moestuin en een elektriciteitskabel gelegd. Bij de stadsboerderij in het Darwinpark in Zaandam zijn allerlei stukken hekwerk van gaas en hout vervangen. Zorgboerderij White Ranch in Assendelft beschikt weer over een keurig gebeitst theehuis en herstelde bestrating. En bij kinderboerderij De Veldmuis in Zaandam is onder andere een theehuis gebouwd, bestrating verbeterd met gesponsord zand van Gebroeders Van der Veekens en schilderwerk gedaan.

Tuin en parken
Een hek bij de Heemtuin nabij het Zaans Medisch Centrum is voorzien van punten, een bruggetje is gemaakt, een elektriciteitskabel is gelegd en er zijn onder andere banken geschilderd. In het Wilhelminapark in Wormerveer zijn kleine klusjes gedaan en is veel groenonderhoud verricht. Bij woonlocaties van de Prinsenstichting voor mensen met een beperking, zijn tuinen in Koog aan de Zaan weer keurig onderhouden. Hetzelfde geldt voor tuinen van begeleide woongroepen van Stichting Mies in Assendelft.

Jongeren
De Kernschool, voor kinderen van nieuwkomers, in Zaandam kreeg allerlei klushulp. Van het ophangen van digiborden tot het bevestigen van raamhaken. Daarnaast is de tuin opgeknapt en schilderwerk gedaan bij een begeleid wonen-project voor jongeren van Odion in Zaandam. In het Transithuis van het Leger des Heils in Koog aan de Zaan is grof groenwerk gedaan en zijn moestuinbakken gemaakt van stoeptegels.

Diversen
Voor een cliënt van Stichting Present is een laminaatvloer gelegd, omdat die persoon daar zelf niet toe in staat is en geen toereikend sociaal netwerk heeft. Bij dagopvang De Zonnehoek in Krommenie zorgden medewerkers van Royal Duyvis Wiener B.V. voor een extra fijne dag. De keet van Bakkie Leut aan de Zaan kreeg een opknapbeurt. En machines in het Verkadepaviljoen zijn weer keurig onderhouden. Ook ging een groep RDW-ers aan de slag met achterstallig onderhoud – waaronder schilderwerk in het verenigingsgebouw van het Zaans Fanfare Corps in Zaandijk.

Deel het bericht:
"Bergen werk verzet tijdens Hart- en Zieldag"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Twee mobiele basketbalpalen

Wat een mooi maatschappelijk én financieel resultaat van het Zaanse Gezonde Tochie van Rotary Club Zaanstad! En wat een verrassing

Partnerschap Rabobank verlengd

Samen met alle (6) Noord-Hollandse Uitdagingen tekenden we een nieuwe partnerovereenkomst met de Rabobank. Voor drie jaar. Heel fijn! Dat

‘Safe space’ regenboog-middag

Afgelopen week was Stichting De Zaanse Regenboog met 11 vrijwilligers en 14 (lhbtiq) statushouders te gast bij Restaurant De Kraai

Filmpje jaarlijkse Beursvloer

Onze Zaanse Beursvloer van eind september gemist? Met dit filmpje kun je de sfeer proeven. Bovendien legt Zaanse Uitdaging manager

Scroll naar boven