De Zaanse Uitdaging

Als sociaal bewogen Zaankanter ben ik sinds maart actief voor de Zaanse Uitdaging. Dit bedrijvennetwerk focust op maatschappelijk betrokken ondernemen. Zo helpt het Zaanse bedrijfsleven stichtingen en verenigingen verder met kennis, personele inzet of materialen.

Zaanse genen

Samenwerken zit in de Zaanse genen. Molenaars verzekerden elkaar al zodat na een brand geld beschikbaar kwam voor een nieuwe molen. Of ze hielpen de weduwe en kinderen van een collega, als dat onverhoopt nodig was. Nog altijd is het verenigingsleven hier sterk ontwikkeld. En het aantal inwoners dat zich inzet als vrijwilliger zit ongeveer op het landelijk gemiddelde.

Jonge Honden en Oude Rotten

Binnen de Zaanse Uitdaging zetten ondernemers zich in als Jonge Honden of als Oude Rotten. Jonge Honden geven praktisch invulling aan matches tussen vragen van maatschappelijke projecten en aanbod van bedrijven. Oude Rotten breken hun netwerken open om bedrijfsaanbod te ontsluiten.

Publiciteit

Nico van Braam en Marleen Althuizen hebben mij gevraagd om het kernteam van De Zaanse Uitdaging te versterken. Ik help hen organisatorisch en publicitair mee om dit prachtige project verder op de Zaanse kaart te zetten. En u? U bent van harte welkom om zich aan te melden op onze website. Als Oude Rot of als Jonge Hond. Samen kunnen we veel betekenen!

Maatschappelijke Beursvloer

Graag licht ik tot slot mijn eigen maatschappelijke betrokkenheid toe. Twee jaar was ik kernteamlid van Aan de Zaan, een platform voor maatschappelijke initiatieven. Daar was ik onder meer mede-organisator van de Dag voor de Mantelzorg en initieerde ik de eerste Maatschappelijke Beursvloer. De tweede editie van
de Beursvloer was vorig jaar in handen van De Zaanse Uitdaging. Dat leidde tot veel matches tussen vraag en aanbod van bedrijven en maatschappelijke projecten, met een waarde van €25.535,-. Een veelzeggend resultaat! We hopen ook u dit jaar te verwelkomen in ons netwerk. Op www.zaanseuitdaging.nl kunt u heel eenvoudig uw aanbod invullen.

Deze column verscheen eerder in Zaan Business. Bekijk hier het origineel: uitdaging-zb-153

Scroll naar boven