Personeel Royal Duyvis Wiener BV helpt in één dag twintig maatschappelijke projecten

20 juni 2017

Tijdens de zogeheten Hart- en Zieldag hielpen vrijdag 16 juni ruim honderd personeelsleden van Royal Duyvis Wiener BV (RDW) twintig maatschappelijke projecten. Het was alweer de zevende keer dat Stichting Zaanse Uitdaging (voorheen De Nieuwe Winst) de dag organiseerde met RDW. En er zijn bergen werk verzet!

Net als andere jaren was er weer veel blijdschap bij alle projecten, door heel Zaanstad. Van uitjes naar de Zaanse Schans met statushouders (voormalig vluchtelingen) van het Arabisch Forum en de bewoners van de Prinsenstichting in Zaandam. Tot en met een lunch en wandelingetje met de bejaarde bewoners van het Erasmushuis in Zaandam en EVEAN De Acht Staten in Wormerveer.

Vooral klussen
Daarnaast is er vooral geklust door het handige personeel van RDW. Bij Stichting Dierenzorg in Zaandam is onder andere gewerkt aan dierenhokken. Net als bij de Fronikboerderij in Zaandam. Ook is veel schilderwerk gedaan – hooibergkap en stallen – bij de kinderboerderij in het Darwinpark in Zaandam. Plus allerlei werkzaamheden door een team van elf mensen in De Heemtuin in Zaandam. In het Wilhelminapark in Wormerveer zijn bankjes geschilderd en allerlei metaalwerkzaamheden verricht. En zorgboerderij White Ranch in Assendelft heeft weer strak gelegde paden en keurig geschilderde dierenhokken.

Bergen werk verzet
In Assendelft en Wormerveer zijn huizen en tuinen opgeknapt van woonhuizen waar dat erg hard nodig was, via Stichting Mies. Net als bij een woning van Odion in Zaandam. Bij dagbestedingslocatie De Zonnehoek in Wormerveer is heel veel divers werk verzet. En er is een huis leeggeruimd en schoongemaakt via Stichting Present, die moeizame particuliere situaties ondersteunt. In Koog aan de Zaan bij het zogeheten Transithuis van het Leger des Heils, voor opvang van jongeren van 17-23 jaar, zijn de tuinbanken geschilderd en is de tuin geen woestenij meer.

Weer helemaal netjes
De kledingbank in Krommenie is flink opgeknapt dankzij omvangrijk schilder- en behangwerk. En bij De Bloesem in Wormerveer, een gebouw vol buurtinitiatieven en diverse bewoners, is de buurtkamer weer in de verf gezet. Bij de Kernschool in Zaandam, voor scholing van kinderen van nieuwkomers in Zaanstad, is allerlei onderhoudswerk gedaan. En gevoetbald met de kids!

En nog meer…
Zoals ieder jaar zijn de oude machines in het Verkade-paviljoen van het Zaans Museum weer nagelopen en gesmeerd. En bij Bakkie Leut aan de Zaan in Wormerveer, waar mensen in de dagopvang werken, zijn herstel- en schilderwerkzaamheden verricht.

Deel het bericht:
"Personeel Royal Duyvis Wiener BV helpt in één dag twintig maatschappelijke projecten"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Twee mobiele basketbalpalen

Wat een mooi maatschappelijk én financieel resultaat van het Zaanse Gezonde Tochie van Rotary Club Zaanstad! En wat een verrassing

Partnerschap Rabobank verlengd

Samen met alle (6) Noord-Hollandse Uitdagingen tekenden we een nieuwe partnerovereenkomst met de Rabobank. Voor drie jaar. Heel fijn! Dat

‘Safe space’ regenboog-middag

Afgelopen week was Stichting De Zaanse Regenboog met 11 vrijwilligers en 14 (lhbtiq) statushouders te gast bij Restaurant De Kraai

Filmpje jaarlijkse Beursvloer

Onze Zaanse Beursvloer van eind september gemist? Met dit filmpje kun je de sfeer proeven. Bovendien legt Zaanse Uitdaging manager

Scroll naar boven