Tweedehands ICT-apparatuur gezocht voor mensen in minima-situaties

17 december 2018

Op 28 november gaven we als Zaanse Uitdaging de aftrap voor een nieuw, langjarig traject. We verzamelen via Stichting ICT vanaf Morgen alle afgeschreven ICT-apparatuur die beschikbaar is: computers, printers, beamers, netwerkkabels, kopieerapparaten, telefoons, et cetera. Vervolgens laten we de pc’s en laptops ten goede komen aan Zaankanters in minima-situaties. Heeft uw bedrijf apparatuur over? Laat het ons weten, wij regelen alles!

In onze samenleving beschikt nog steeds niet iedereen vanzelfsprekend over een computer. Mensen in minima-situaties bijvoorbeeld, ontbreekt het eenvoudigweg vaak aan voldoende middelen om een pc of laptop te kopen. Terwijl een computer onmisbaar is voor het regelen van allerlei zaken. Neem alleen al middelbare scholieren, die er eentje nodig hebben voor hun schoolwerk. Of mensen met financiële problemen, die gebaat zijn bij een administratie-programma op een pc of laptop.

Belronde
Onze eerste belronde met ruim veertig bedrijven en organisaties op 28 november was ronduit inspirerend! Veel bedrijven zijn blij dat ze op deze eenvoudige manier een maatschappelijke en duurzame bijdrage kunnen leveren. Allerlei bedrijven zeiden al apparatuur toe: de Rabobank, Bouwbedrijf Nieuwe Maten, het Zaans Museum, Buro voor Durf, Engie, Kasbank, Sturm, De Bedrijvige Bij, B22, Rijken Beheer, Rolstoelreiniging Zaandam, Ameco en Zaan Advocaten. A&A Capacity gaat zelfs het eigen bedrijfsnetwerk inschakelen om apparatuur te vinden.

Schoon en startklaar maken
Social enterprise ICT vanaf Morgen uit Alkmaar haalt alle materialen op. Wat te oud is wordt gerecycled en wat bruikbaar is wordt weer gebruiksklaar gemaakt. Bestaande informatie op pc’s en laptops wordt geschoond en voorzien van een daarmee samenhangend certificaat. Ook draait Windows 10 standaard op terug geleverde apparaten. Klaar voor gebruik!

Doet u mee?
We hopen met uw hulp veel mensen in minima-situaties aan een pc of laptop te helpen. Maar ook alle andere (rand)apparatuur kunnen we goed gebruiken in de samenwerking met ICT vanaf Morgen. Mail ons via info@zaanseuitdaging.nl of bel mij met vragen op 06-24204792. Dan maken we de Zaanse samenleving samen sterker!

Foto: Het belteam van de Zaanse Uitdaging dat 28/11 de aftrap gaf, vlnr Ron Kistenmaker, Nico van Braam, Cynthia Elmers en Bas Husslage. Fotograaf Fred Wolf.

Deel het bericht:
"Tweedehands ICT-apparatuur gezocht voor mensen in minima-situaties"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Twee mobiele basketbalpalen

Wat een mooi maatschappelijk én financieel resultaat van het Zaanse Gezonde Tochie van Rotary Club Zaanstad! En wat een verrassing

Partnerschap Rabobank verlengd

Samen met alle (6) Noord-Hollandse Uitdagingen tekenden we een nieuwe partnerovereenkomst met de Rabobank. Voor drie jaar. Heel fijn! Dat

‘Safe space’ regenboog-middag

Afgelopen week was Stichting De Zaanse Regenboog met 11 vrijwilligers en 14 (lhbtiq) statushouders te gast bij Restaurant De Kraai

Filmpje jaarlijkse Beursvloer

Onze Zaanse Beursvloer van eind september gemist? Met dit filmpje kun je de sfeer proeven. Bovendien legt Zaanse Uitdaging manager

Scroll naar boven