Zaanse Uitdaging: deals van tientjes tot een ton op beursvloer

14 november 2018

artikel in NHD van 19-10-2018

Met groot enthousiasme werd steeds de bel geluid als een opmerkelijke deal was afgesloten tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Alles met gesloten beurzen. Gebruik makend van elkaars middelen mankracht en materialen en vooral ook elkaars netwerken.

Met 65 matches en een economische waarde van bijna een kwart miljoen euro werd vrijdagmiddag de meest succesvolle editie van de Zaanse Beursvloer in Lab-44 afgesloten.

Statushouders

De eerste deal was direct een opsteker, want de Rabobank ondersteunde Rock the Kasbah, een project om statushouders een korte, intensieve opleiding te geven en ze in te zetten in het arbeidsproces in banen waar extra handen nodig zijn, zoals zonnepanelen leggen, bouw zorg en horeca. Voor het opzetten van een pilot in Zaanstad in 2020 komt zo 15.000 euro beschikbaar.

Een willekeurige greep uit alle resultaten: Buurtcentrum de Lorzie in Wormerveer zocht een assistent-beheerder en hulp bij promotie van de activiteiten. Woningproject Eco aan de Zaan ging op zoek naar adviezen over financiële en juridische constructies. Astrid van der Meer, Paul van der Veer en Dick Smit van kookstudio ’Koken, eten, daten’ ruilden dit keer eens van positie. Waren ze vorige keer nog aanbieder van hulp, dit jaar zochten ze zelf naar assistentie en ze vonden, naast een linoleumvloer van Forbo, een vloerenlegger die het werk wil klaren.

addy Stegerhoek van Softs Nederland zegde 400m2 zonnepanelen toe op het dak van sporthal De Struijck, een handjeklap van ongeveer een ton. Het bespaart Gerard Klitsie (namens de sporthal) jaarlijks 6000 tot 7000 euro aan energie, een bedrag dat dan weer geïnvesteerd kan worden in andere duurzame maatregelen. Bovendien sloot Klitsie een deal met Devcon voor uitgebreid advies over duurzaamheid. Ook door Erna Ekels van de Stichting OZW werden matches voor haar vrijwilligerswerk gemaakt.

Busje voor Saenden

Jaap Kwast en Piet van Berge krijgen door deze beurs makelaarshulp bij het zoeken naar een onderkomen voor blinden en slechtzienden in de lotgenotengroep Oog aan de Zaan. Zij zoeken een zaaltje dat ingericht is op mensen met een visuele beperking. Giovanni Marsette en Elles van Atten krijgen hulp bij het opzetten van hun Stichting voor Woordkunst, inclusief website, vormgeving en advies over geldzaken. De Buurtcamping krijgt les in gebruik van sociale media, zorgcentrum Saenden een meditatiecursus. Eén grote wens van Saenden ging nog niet in vervulling: een busje waarmee ze oudere en soms lichamelijk beperkte bewoners mee op stap kunnen nemen. Zelfs incidentele inzet (zonder kosten) van een busje met chauffeur zou al welkom zijn. Wie durft die uitdaging aan?

Deel het bericht:
"Zaanse Uitdaging: deals van tientjes tot een ton op beursvloer"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Twee mobiele basketbalpalen

Wat een mooi maatschappelijk én financieel resultaat van het Zaanse Gezonde Tochie van Rotary Club Zaanstad! En wat een verrassing

Partnerschap Rabobank verlengd

Samen met alle (6) Noord-Hollandse Uitdagingen tekenden we een nieuwe partnerovereenkomst met de Rabobank. Voor drie jaar. Heel fijn! Dat

‘Safe space’ regenboog-middag

Afgelopen week was Stichting De Zaanse Regenboog met 11 vrijwilligers en 14 (lhbtiq) statushouders te gast bij Restaurant De Kraai

Filmpje jaarlijkse Beursvloer

Onze Zaanse Beursvloer van eind september gemist? Met dit filmpje kun je de sfeer proeven. Bovendien legt Zaanse Uitdaging manager

Scroll naar boven