‘Zo veel mogelijk mensen gelukkig maken’

27 september 2016

Zaanse Uitdaging matcht bedrijven en maatschappelijke organisaties

ZAANDAM – De lokale sportclub die wat hulp nodig heeft bij de cijfers. Een stichting die klapstoelen zoekt voor een filmavond of een vereniging die wel wat meer naamsbekendheid kan gebruiken. Veel maatschappelijke organisaties hebben wel een vurige wens die niet zo makkelijk te realiseren is. Veel bedrijven willen daar wel bij helpen. Het is echter een uitdaging om vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen.

Zeker als daarbij alles in natura gebeurt. En dat is precies wat Stichting Zaanse Uitdaging doet via haar website en door onder meer eens per jaar een beursvloer te organiseren. Het Zaantheater is vrijdagmiddag 7 oktober de plek voor de derde maatschappelijke beursvloer van de stichting.

“We zijn de beursvloer nu aan het voorbereiden”, zegt Bas Husslage, sinds april manager van de in 2015 in het leven geroepen Stichting Zaanse Uitdaging (voorheen De Nieuwe Winst). “Bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen er in een uur tijd afspraken met elkaar maken. In het Zaantheater worden verschillende hoeken ingericht. Bijvoorbeeld een financiële hoek of een ‘materiaalhoek’. Daar kunnen bedrijven pitchen wat zij te bieden hebben en maatschappelijke organisaties kunnen dan op basis van een duidelijke vraag een deal met hen sluiten.

Notaris Rik Jacobs is aanwezig om de afspraken vast te leggen.” Dat het in een uur moet gebeuren geeft volgens Husslage een stimulans om tot afspraken te komen. “Er komt daardoor veel dynamiek in. Die levendigheid maken we ook extra zichtbaar. Als er een deal is gesloten, gaat er een bel en je ziet het op een scherm. Barbara Visser, ex-wethouder Zaanstad en nu lid van de Tweede Kamer, is aanwezig om onder andere de bel te luiden.”

Workshops

Voorafgaand aan de beursvloer vinden diverse workshops plaats onder de naam ‘Stadsexpeditie on Stage’. Deze zijn bedoeld voor vrijwilligers of Zaankanters die actief willen worden voor de Zaanse samenleving. De workshops bieden hen verdieping en kunnen een mooi ‘voorafje’ zijn voor de beursvloer. De eerste workshopronde begint om 14.30 uur en de tweede om 15.15 uur.

Aanmelden voor de workshops en de beursvloer kan via de website www.platformaandezaan.nl. Daar is ook informatie en het volledige programma te vinden. Stadsexpeditie on Stage wordt in opdracht van gemeente Zaanstad georganiseerd door communicatieadviseur/tekstschrijver Sarah Vermoolen, onder meer schrijfster van de boeken ‘Kijk Zaans’ en ‘Zaanse Parels’.

Husslage heeft zin in vrijdag 7 oktober. “Ik hoop dat we zo veel mogelijk mensen gelukkig kunnen maken.” De middag begint om 14.00 uur met de lezing ‘Vrijwilligerswerk maakt je leven gelukkiger’ door de Zaanse geluksprofessor Patrick van Hees. De beursvloer start om 16.45 uur en duurt tot 17.45 uur. Daarna is er tot 18.30 uur een afsluitende borrel. Het Zaantheater bevindt zich op Nicolaasstraat 3 in Zaandam.

Website

Ook via de website van de Zaanse Uitdaging, zaanseuitdaging.nl, kunnen vraag naar en aanbod van ‘menskracht, materiaal of middelen’ bij elkaar komen. Vier keer per jaar worden de aanvragen besproken in de Matchgroep. Daarin zitten de zogenoemde ‘oude rotten’, ervaren ondernemers met een groot netwerk en de ‘jonge honden’, die het leuk vinden om zaken tot stand te brengen. De jonge honden brengen via het netwerk van de oude rotten de deals met maatschappelijke organisaties tot stand. Mensen/organisaties die de Zaanse Uitdaging willen helpen kunnen contact opnemen via de website zaanseuitdaging.nl.

Dit artikel verscheen in het Zaans Stadsblad. Bekijk hier het orgineel: beursvloer-voorpagina-stadsblad

Deel het bericht:
"‘Zo veel mogelijk mensen gelukkig maken’"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Twee mobiele basketbalpalen

Wat een mooi maatschappelijk én financieel resultaat van het Zaanse Gezonde Tochie van Rotary Club Zaanstad! En wat een verrassing

Partnerschap Rabobank verlengd

Samen met alle (6) Noord-Hollandse Uitdagingen tekenden we een nieuwe partnerovereenkomst met de Rabobank. Voor drie jaar. Heel fijn! Dat

‘Safe space’ regenboog-middag

Afgelopen week was Stichting De Zaanse Regenboog met 11 vrijwilligers en 14 (lhbtiq) statushouders te gast bij Restaurant De Kraai

Filmpje jaarlijkse Beursvloer

Onze Zaanse Beursvloer van eind september gemist? Met dit filmpje kun je de sfeer proeven. Bovendien legt Zaanse Uitdaging manager

Scroll naar boven