Opknappen recreatieruimte

Vanuit het programma ‘Ouder worden in Zaanstad’ zijn wij samen met verschillende partijen (stedelijk aanjaagteam: wijkteam, zorg, woningstichting, etc.) aan het onderzoeken hoe we een succesvolle en duurzame ontmoetingsruimte kunnen creëren. Wij vinden het belangrijk dat (kwetsbare) inwoners elkaar in een prettige en veilige omgeving kunnen ontmoeten.

De IJdoorn

Een van de initiatieven komt van de ‘Bewonersvereniging De IJdoorn’. Deze vereniging heeft ca. 130 leden en 30 (zeer) actieve vrijwilligers en is gevestigd in de flat De IJdoorn (label 55+/sociale huurwoningen). Daar hebben ze beschikking over een eigen ontmoetingsruimte (ca. 70 m2), beschikbaar gesteld door Rochdale. De bewonersvereniging organiseert diverse activiteiten voor haar leden (kleine vergoeding/onkosten) o.a. koffie-uurtjes, yoga/gymnastiek, biljart, klaverjassen, uitjes, etc. De bewonersvereniging is bereid haar activiteiten ook voor (oudere) mensen uit de wijk aan te bieden. Hier is behoefte aan vanuit de wijk, zeker in deze moeilijke tijd(en). Wij doen dit in samenspraak met het sociaal wijkteam (spreekuur in de wijk), waar verschillende (hulp)vragen van (oudere) inwoners binnen komen. De beschikbaar gestelde recreatieruimte is echter nogal gedateerd en kan een opknapbeurt gebruiken. Daarom zijn wij op zoek naar partijen/bedrijven die de bewonersvereniging hierbij willen ondersteunen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste en handige vrijwilligers of bedrijven die willen helpen om de recreatieruimte op te knappen. Denk hierbij aan schilderwerk, tegelwerk, inrichting, elektra, loodgieterswerk, etc. Daarnaast is er de wens om de ruimte iets aan te passen (sanitair, eenvoudig keukenblok, muur verwijderen/verplaatsen).

De matchgroep heeft deze aanvraag inmiddels opgepakt en nagevraagd wat er precies nodig is in aantallen en soort.

Scroll naar boven